V závislosti od toho, ako ju pripravíte, sú to kalórie omelety na raňajky

Raňajkové menu, ktoré je stále najobľúbenejšou voľbou, je omeleta alebo omeleta. Kalorická omeleta má 78 kalórií a navyše je plná živín. V závislosti od spôsobu prípravy môžu byť vajcia menu pre tých, ktorí si udržiavajú váhu. V Indexe sýtosti alebo škále toho, ako výrazne jedlo vyvoláva u ľudí pocit sýtosti na dlhú dobu. V tejto škále sú vajcia na vrchole a ukázalo sa, že zabraňujú nadmernému príjmu kalórií pri ďalšom jedle. [[Súvisiaci článok]]

Výpočet kalórií omelety

Ako bolo uvedené vyššie, jedno kuracie vajce obsahuje 78 kalórií. Pri ošetrení olejom resp maslo, potom bude ďalších 50 kalórií, takže celková kalorická omeleta je asi 128 kalórií. Medzitým varené vajcia neobsahujú ďalších 50 kalórií, takže priemerný obsah kalórií je nižší, čo je približne 78-80 kalórií. Takže, ak ste dospeli k záveru, ktorý z nich je najzdravší medzi omeletou, vyprážaným vajíčkom alebo natvrdo uvareným vajíčkom, potom je odpoveďou to tretie. Ale nie je nič zlé na tom, ak zjete omeletu alebo praženicu, pokiaľ je to v kombinácii s väčším množstvom zeleniny. Rôzne náplne, rôzne kalórie omelet. Okrem toho je omeleta jedálnym lístkom, ktorý možno ľubovoľne spracovať s preferovanou náplňou. V závislosti od náplne bude počet kalórií omelety približne takýto:
  • syr (tavený syr): +103 kalórií
  • Brokolica: +31 kalórií
  • Losos: +33 kalórií
  • Zemiaky: +69 kalórií
  • Avokádo: +23 kalórií
  • Údené mäso: +46 kalórií
  • Šampiňónové huby: +16 kalórií
Takže stačí upraviť cieľový príjem kalórií, ktorý chcete pri každom jedle. Ak chcete dosiahnuť svoju ideálnu váhu, uistite sa, že spálite viac kalórií, ako skonzumujete.

Výhody konzumácie vajec

Ako jeden z najjednoduchších živočíšnych bielkovín na spracovanie existuje veľa výhod konzumácie vajec, ako napríklad:
  • Zvýšte metabolizmus tela

Vajcia obsahujú esenciálne aminokyseliny potrebné pre telo. To znamená, že telo môže použiť tieto živiny na zvýšenie metabolizmu tela. V porovnaní s tukom alebo sacharidmi môžu bielkoviny pomôcť spáliť viac kalórií.
  • Vhodné pri diéte

Ak sa pozriete na akékoľvek zdravé raňajkové menu pre diétu, vajcia sú určite na zozname. V štúdii sa ukázalo, že konzumácia vajec na raňajky počas 8 týždňov spôsobila, že diéta bola o 65 % efektívnejšia. To úzko súvisí s vajíčkami, vďaka ktorým je žalúdok dlhší. Takže príležitosť zjesť príliš veľa kalórií pri ďalšom jedle môže byť potlačená.
  • Lacné a jednoduché

Z radu živočíšnych bielkovín sú vajcia jedným z najdostupnejších a ľahko dostupné. Spracovanie môže byť omeleta alebo omeleta, vyprážané vajcia, miešaný, varené a ďalšie. Experimentujete s rôznymi receptami? Prosím skús!
  • Výživný

Vajcia obsahujú veľa dôležitých živín, ako sú vitamíny B6, B12 a vitamín D. Ak máte pochybnosti o konzumácii vajec kvôli cholesterolu, mali by ste zvoliť iba vaječné bielka, pretože cholesterol je v žĺtku. Obsah omega-3 vo vajciach je tiež nevyhnutným tukom, ktorý môže znížiť riziko srdcových problémov alebo arytmií a znížiť krvný tlak. Pre tých, ktorí sa snažia schudnúť, môže byť pridanie vajec do každodennej stravy tým najjednoduchším krokom. Dlhším pocitom sýtosti sa môžete vyhnúť „bláznivosti“ pri ďalšom jedle. A nielen to, vajcia sú aj zdrojom vitamínov a minerálov, ktoré sú pre telo prospešné. Tak, aký je váš obľúbený recept na vajíčka na zajtrajšie raňajky?